Gammeldags sjokoladekake med ny pynt

Dette er en av mine eldste kakeminner. Min mormor laget alltid denne til min bursdag og jeg elsket den. Hun pyntet den med geletopper, men her har jeg gjort en litt ny vri.

Ingredienser
150 gr smør

300 gr sukker

2 egg

300 gr mel

3 ts bakepulver

2 ss kakao

2,5 dl melk

KREM

300 gr smør, romtemperert

600 gr melis

300 gr kokesjokolade

8 ss kaffe

8-10 romdråper

 

Pisk sammen smør og sukker til det blir hvitt (bruk ballongvisp). Tilsett så ett og ett egg. Sikt mel, bakepulver og kakao og ha dette i vekselsvis med melken. Ha lav hastighet på mikseren.

Smør en 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir. Både i bunnen og på sidene. Stek kaken nederst på 175 °C i ca. 45 minutter. Når det har gått 40 minutter kan du godt sjekke om den er ferdig ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Om den kommer ut tørr, er den ferdig og kan tas ut. Hvis ikke lar du den stå litt til. Sjekk en gang til før du tar den. Avkjøles helt.

Krem: Smelt sjokoladen over vannbad, ha i kaffe og romdråper og la den avkjøle seg. Pisk sammen smør og melis til det blir hvitt. Ha i den avkjølte sjokoladen, og bland på lav hastighet til kremen er jevn. Romdråpene kan sløyfes.

Del kaken i tre og smør på litt av kremen mellom hvert lag. Dekk så kaken med et lag krem. Det trenger ikke å være så tykt på toppen da det vil bli dekket med mer i neste steg. Dette er for at mønstersprøytingen skal feste seg. Fyll en sprøytepose med en rund tipp. Sprøyt runde derter rundt hele kaken. Bruk en spiseskje og dra kremen på hver dert innover mot midten av kaken. Lag en ny ring med derter og gjenta prosessen. Lag en liten blomst i midten av små derter. Jeg har pyntet med litt lavendelstrøssel på hvert «blomsterblad».

Dennee kaken holder seg fint i kjøleskapet i 3-4 dager.

2 kommentarer om “Gammeldags sjokoladekake med ny pynt

  1. Hei Hanne.
    Det har jeg aldri prøvd før. Men jeg vil tro du bare kan lage oppskriften uten kaffen som en vanlig smørkrem. Så kan du til slutt spe på med melk for å få ønsket konsistens. Ville da tatt bare 2 ss til å begynne med.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s