Lapper med appelsin og sjokolade

Hadde noen appelsiner igjen i kjøleskapet og det er jo fortsatt påske, så da må det være lov å kose seg med noe i dag også 🙂 Hva med lapper servert med pisket krem, appelsin og sjokolade?

Ingredienser (ca 34 stk)
3 egg
1 1/2 dl sukker
4 1/2 dl mel
2 dl melk
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Tilbehør
2 appelsiner
2 dl kremfløte
3 ts sukker
100 gr sjokolade av eget ønske

Ha egg, sukker og vaniljesukker i en bolle og pisk dette godt sammen med en ballongvisp. Ha i melken og bland sammen. Tilsett så mel og bakepulver og visp sammen til alle klumper er borte. La så røren så å svelle i ca 15-20 minutter.

Ta frem en stekepanne og varm den opp. Jeg brukte middelsvarme for at lappene skal kunne stekes helt igjennom uten å bli brent. Ha gost med smør i pannen og bruk en spiseskje og legg 3 klatter med røre i pannen. La de steke en liten stund før du snur og steker på andre siden.

Pisk kremfløte og 3 ts sukker til passe stiv krem og sett i kjøleskapet.

Skjær så av skallet på to stk appelsiner. Dette gjøres lettes ved å skjære av bunnen og toppen først, så kan resten av skallet skjæres av. Segmenter så ut pene appelsinbåter.

Ha en bolle over vannbad og smelt sjokoladen. Avkjøl denne litt før det bare er å servere deilige lapper med pisket krem, appelsinbåter og smeltet sjokolade. Nam.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s