Sjokolademakroner med appelsincurd

Makroner
110 gr mandelmel
170 gr melis
100 gr eggehvitte
50 gr sukker
1 1/2 ss kakao

Appelsincurd
120 gr appelsinsaft
revet appelsinskall fra 2 appelsiner
4 eggeplommer
150 gr sukker
150 gr romtemperert smør

Start med å lage appelsincurden. Press saften fra 1-2 appelsiner til du har 120 gr og ha dette i en bolle over vannbad. Unngå at vannet er i kontakt med bollen. Tilsett sukker, appelsinskall og eggeplommene og varm opp blandingen over middels varme. Det vil ta en god stund og det er viktig at man rører hele tiden. Når blandingen blir tykk og kremet tas bollen av varmen og smøret kan røres inn noen klatter av gangen. Sett til avkjøling i noen timer. Gjerne natten over. Legg litt plastfolie i direkte kontakt med curden så slipper du å få snerk.

Så kan vi lage makronene. Miks sammen eggehvitter til det starter å skumme og du ser at vispen (bruk ballongvisp) lager spor i eggehvitten. Hell sukkeret i en tynn stripe, veldig sakte langs kanten av bollen. Pisk godt til det dannes stive topper.

Sikt mandelmel, melis og kakao og ha dette opp i de piskede eggehvittene. Bruk en slikkepott og vend blandingen til røren får en lett, rennende konsistens. Det pleier å ta ca 50-60 vendinger for å oppnå dette.

Ha røren i en sprøytepose med en rund tipp. Sprøyt ut passe store sirkler på et stekebrett dekket med bakepapir. Et tips er å snu stekebrettet opp ned slik at du slipper kanten som gjør at bakepapiret ikke ligger helt rett. Bank brettet 5-6 ganger i bordet slik at luftboblene forsvinner. La de stå å hvile i ca 1 time til det har dannet seg et lite skall på toppen av makronene. Stekes midt i ovnen på 150 °C i ca 14-16 minutter.

La makronene avkjøle seg helt. Fyll så litt appelsincurd på en halvdel og legg en annen halvdel forsiktig oppå. Oppbevares i kjøleskap i lufttett boks.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s