En veldig enkel og saftig sjokoladekake som holder seg lenge i kjøleskapet. En av mine favorittkaker og blir ofte bakt til f.eks skoleavsluttninger, familieturer, bursdager osv. I denne anledingen er den pyntet til fest … en skikkelig 17. mai-fest.
Ingredienser
5 dl sukker
150 g smør
2 egg
5 dl kulturmelk
7,5 dl hvetemel
2 ts natron
2 ss kakao
3 ts vaniljesukker
Krem
5 ss smør
4 ss kaffe
1 ss kakao
400-600 g melis
Pynt
ca. 400 g bringebær
ca. 100 g blåbær
2 dl fløte
1-2 ss melis
Bland sammen alt det tørre og mål opp 5 dl kulturmelk. Ha sukker
og romtemperert smør i en miksebolle og rør dette til det blir luftig
og hvitt (bruk ballongvisp). Miks inn ett egg av gangen. Ha det
tørre og melken vekselvis i til alt er blandet sammen. Ikke pisk lenge, bare til alt er så vidt mikset sammen.
Kle en langpanne på ca. 30 x 40 cm med bakepapir og hell røren i.
Stekes nederst i ovnen på 170 °C. Etter 25 minutter kan temperaturen økes til 200 °C og stekes i ytterligere 15 minutter. Test kaken
ved å stikke en pinne eller kniv i midten av kaken. Er den tørr når du
trekker den ut er kaken ferdig. Sett til avkjøling.
Krem: Lag litt kaffe og ha 5 ss kaffe og 5 ss smør i en kjele og smelt
dette. Ha i kakao og rør dette sammen med en slikkepott. Ha så i
melis litt etter litt og bland godt til du får en jevn og tykk krem.
Fordel dette utover kaken og pynt med valgfri pynt.
Pynt: Start med å plassere bringebærene i 4 rektangler på kaken. Pisk så kremfløte og melis stivt og ha det i en sprøytepose. Jeg har her brukt en stor rund tipp, men du kan også bare klippe et passe stort hull. Sprøyt små derter langs bringebærene. Tilslutt legges blåbærene i stripe i midten.
Denne kaken holder seg fint i kjøleskapet i 4-5 dager, men jeg ville ventet til dagen før med å ha på den piskede kremen.
Grattis med ny hjemmeside 😊😊👍🏻
LikerLiker
Tusen takk Linda 🙂 Dette er gøy 🙂
LikerLiker