Søte tulipan-makroner til påske (Tulip Macaron)

Ingredienser
Makroner:
110 gr mandelmel
170 gr melis
100 gr eggehvitte
50 gr sukker
ønsket pastafarge

Suksesskrem:
5 eggeplommer
150 gr sukker
1 dl fløte
100 gr meierismør

Pisk romtempererte eggehvitter til det starter å skumme og du ser at vispen (bruk ballongvisp) lager spor i eggehvitten. Hell sukkeret i en tynn stripe, veldig sakte langs kanten av bollen. Pisk godt til det dannes stive topper.

Tilsett ønsket farge og miks til fargen er jevnt fordelt. Her er det viktig å bruke pastafarge da konditorfargen du får kjøpt i daglivarebutikkene er for flytende og vil ødelegge konsistensen på røren. Sikt mandelmel og melis og ha dette opp i de piskede eggehvittene. Bruk en slikkepott og vend blandingen til røren får en lett, rennende konsistens. Det pleier å ta ca 50-60 vendinger for å oppnå dette.

Ha røren i en sprøytepose med en liten rund tipp. Tegn tulipaner på et ark som du legger under bakepapiret, se bilde under. Sprøyt røren i en bue fra den ene spissen til den andre og fyll på med en strek fra den midterste spissen og ned. Bruk en tannpirker å form tre spisser i toppen. Bank brettet 5-6 ganger i bordet slik at luftboblene forsvinner. La de stå å hvile i ca 1 time til det har dannet seg et lite skall på toppen av makronene. Stekes midt i ovnen på 150 °C i ca 12 minutter. Avkjøl makronene helt før du tar de av bakepapiret.

Krem: Ha eggeplommer, sukker og fløte i en kjele på middels varme. Rør godt hele tiden til kremen tykner. Når det starter å koke så rør godt i 30 sekunder til før du tar platen av varmen. Ta den av platen og avkjøl kremen helt. Sett meierismøret på benken slik at det blir romtemperert. Ha så smøret i en miksebolle og pisk det hvitt. Dette kan ta 7-8 minutter. Ha så i den avkjølte eggekremen og bland dette sammen. Ikke pisk for lenge.

Ha kremen i en sprøytepose med en liten stjernetipp og sprøyt krem på en halvdel og klem en annen halv del forsiktig oppå. Stikk et sugerør inn i midten og legg på et brett. Avkjøl i kjøleskapet. Pynt med små grønne sløyfer.

Tulipan_Makron_How ro

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s