Sitronruter til 17. mai

Dette er en kake som har en brownie-konsistens men smaker friskt av sitron. Kaken er dekorert med de norskefargene i et dekorativt mønster.

Ingredienser
3 egg
3,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
175 g smør
2 ss revet sitronskall
½ dl sitronsaft

Glasur
½-1 ss sitronsaft
5-6 ss vann
5 dl melis

Smelt smøret i en liten kjele og sett denne til side. Riv skallet av to sitroner og press ut saften. Det blir ca. 1 dl væske av to sitroner. Ha 1 ss i en liten bolle. Dette kan du bruke til glasuren litt senere.

Ha sukker og egg i en bolle og miks dette sammen i et par minutter.
Ha i sitronskallet og sitronsaften og bland sammen. Ha så i smøret og
til slutt mel og vaniljesukker. Bland dette i ca. 1 minutt til det er blitt
en jevn røre.

Kle en langpanne på ca. 20 x 30 cm med bakepapir og hell røren i. Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 20-25 minutter. Avkjøl kaken.

Glasur: Ha melis og 4-5 ss vann i en bolle og hell i sitronsaften som du sparte i sted, ca. ½ ss. Om glasuren fortsatt er litt for tørr kan du ha i litt mer vann til konsistensen blir lett rennende. Om den blir for bløt har du bare i litt mer melis.
Ha ca 1 spiseskje melis i to små skåler og tilsett blå konditorfarge i den ene og rød i den andre. Dekk hele kaken med den hvite melisen. Bruk en teskje og fordel litt blå og litt rød melis tilfeldig rundt oppå den hvite. Har må man være litt rask. Bruk en tannpirker eller en spiss kniv og lag mønster med de flotte norske fargene.

Dekk kaken og sett den i kjøleskapet i et par timer.

10 kommentarer om “Sitronruter til 17. mai

  1. Denne var utrolig vellykket! Måtte ha den inne litt lenger, men for en herlig konsistens 😀 neste gang blir jeg nok å droppe litt sukker da den er utroolig søt og mektig hihi. Må bare takke så mye for oppskrift for dette er noe av det beste OG enkleste (de to kommer sjeldent sammen for meg) jeg har smakt 😀 god 17.mai

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s