Red Velvet 17.mai-kake

En skikkelig festkake verdig en 17. mai-feiring. Red Velvet-kake med
cream cheese-frosting, pyntet med pikekyss og friske bær. Mønsteret på toppen av kaken er veldig enkelt å lage. Små derter krem sprøytet i en ring. Bruk en te-skje og dra kremen inn mot midten. Lag en ny ring med derter og gjenta prosessen.

Ingredienser
125 g smør
250 g sukker
2 egg
300 g hvetemel
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
2,5 dl kulturmelk
1 ts hvitvinseddik
1 boks Wilton Red  (no taste) konditorfarge

1 ts natron

Frosting
400 g Philadelphia ost, kald
300 g smør, romtemperert
3 ts vaniljesukker
400 g melis

Pikekyss/marengs
100 g eggehvite
200 g sukker
ønsket pastafarge

PS: De blå pikekyssene er veldig fargesterke og egner seg best til pynt. Man blir blå på tennene om man spiser de. Ungene syntes det var kjempegøy, men en flott dame i bunad vil kanskje ikke bli like sjarmert av blå tenner 😉

Pikekyss/marengs: Disse bør lages dagen før da disse trenger lang tid i ovenen.

Gjør klart et stekebrett med bakepapir på og fordel sukkeret utover. Sett
dette i ovnen på 200 °C. Pisk eggehvitene på middels hastighet i 5-6 minutter. Ta sukkeret ut av ovnen og tilsett dette sakte, i en tynn stripe i eggehvitene.  Pisk videre i 6-8 minutter på full hastighet.

Gjør klar to sprøyteposer. Jeg brukte en med en liten rund tipp og en pose med 6B tipp. Denne posen vrenger jeg etter jeg har satt i tippen og lager striper med blå pastafarge rundt hele posen. Dette gir en fin mørkblå effekt på marengsen.

Når marengsen er ferdig kan du ta halvparten i den hvite posen og så ha litt blå pastafarge i det som er igjen og pisk til fargen er jevnt fordelt. Ha dette så i sprøyteposen som vi malte med blått i stad. Jeg bruker hansker når jeg gjør dette for jeg klarer aldri og la være å bli blå overalt.

Gjør klar 2 stekebrett dekket med bakepapir og sprøyt ut derter med marengs. Hold posen helt loddrett. Trykk lett, slipp opp og dra posen rett opp.

Sett begge brettene i ovnen og tørk de i ca 2 timer på 100 °C varmluft. La brettene stå en time i ovnen etter steketiden (skru selvfølgelig av varmen).

Kaken: Pisk sammen smør og sukker til det blir hvitt (bruk ballongvisp). Tilsett så ett og ett egg. Sikt mel, vaniljesukker, salt og kakao og ha dette i vekselsvis med kulturmelken. Ha lav hastighet på mikseren. Ha en teskje hvitvinseddik i en liten skål og ha i natron. La det bruse litt før du har dette i røren. Til slutt tilsettes konditorfargen.

Smør en 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir. Både i bunnen og på sidene. Stek kaken nederst på 175 °C i ca. 45 minutter. Når det har gått 40 minutter kan du godt sjekke om den er ferdig ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Om den kommer ut tørr, er den ferdig og kan tas ut. Hvis ikke lar du den stå litt til. Sjekk en gang til før du tar den ut. Ta av ringen og velt kaken over på en rist med en gang. Avkjøles helt.

Frosting: Visp smøret kraftig til det blir lyst og luftig. Det tar ca. 2-3 minutter. Tilsett melis og fortsett og visp i 3-5 minutter til blandingen igjen er lys og luftig. Tilsett så philadelphiaosten og visp til kremen blir jevn og glatt.

Skjær kaken i 3 deler og plasser det som var toppen av kaken på et kakefat. Smør på et lag med frosting og gjenta prosedyren. Til slutt legges den delen som var bunnen nå på toppen av kaken. Da blir kaken rett og fin.

Smør så et lag frosting rundt hele kaken. Ha resten av frostingen i en sprøytepose med en stor rund tipp. Sprøyt derter rundt hele kaken. Bruk en spiseskje og dra kremen på hver dert innover mot midten av kaken. Lag en ny ring med derter og gjenta prosessen.

I midten har jeg pyntet med bringebær, blåbær, noen klyper frysetørkede
bringebær (kan sløyfes), blå pikekyss og hvite pikekyss.

IMG_2694

En kommentar om “Red Velvet 17.mai-kake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s