17. mai-rullekake

Dette er en kjapp og enkel kake å lage, men som ser imponerende ut. Pyntet med deilige friske bær og hakket sjokolade.

Ingredienser  
3 egg
120 g sukker
1 ts bakepulver
100 g mel

Fyll
5 dl fløte
3 ss melis
ca. 150 g blåbær
ca. 200 g jordbær
ca. 150 g bringebær
100 g hakket sjokolade

Pisk egg og sukker til eggedosis (bruk ballongvisp). Dette tar ca. 6-7 minutter. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Legg et bakepapir på et stekebrett og stryk røren utover. Prøv å få til en jevn firkant. Stek midt i ovnen på 190 °C i ca. 10 minutter.

Gjør klart et bakepapir som du strør godt med sukker. Dette er for at bunnen ikke skal sette seg fast, i tillegg til at det smaker godt. Når kaken er ferdig velter du den over det sukrede papiret og legger et kjøkkenhåndkle over. Avkjøles, men ha pisket krem og bær klart. Kaken må nemlig rulles kort tid etter den er avkjølt og fylt. Om det skulle bli noen sprekker så gjør ikke det noe. Den skal jo dekkes til med krem uansett.

Fyll: Pisk fløten og melisen stiv, og smør et tynt lag utover hele kaken. Skjær opp jordbærene i litt mindre biter og strø jevnt over kremen. Strø også over blåbær, bringebær og hakket sjokolade. Legg noe til side for pynt på toppen av kaken. Ta så tak i papiret på langsiden og løft det opp. Kaken vil da rulle seg nesten av seg selv. Bare dra papiret opp samtidig som du ruller kaken. Løftes så forsiktig over på et fat. Fordel resten av kremen på kaken til den er helt dekket. Pynt med resten av bærene og tilslutt dryss litt sjokolade på toppen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s