Sommerpyntet vaniljekake

Litt kos nå på sommeren må også til. Hva med en vaniljekake pyntet med vaniljekrem og deilige friske bær? Jeg har også pyntet med spiselige stemors blomster. De kan spises, men jeg har de bare som pynt.

536A0066.jpg

Ingredienser:
100 g smør
150 g sukker
4 dl vaniljesaus (ferdigkjøpt)
300 g mel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Krem:
3 dl kremfløte
1 dl (3 ss) vaniljekrem (ferdigkjøpt)
2 ss melis

Pynt:
ca 100 g jordbær
ca 50 g bringebær
ca 50 g blåbær
små pikekyss (valgfritt)
stemorsblomster (valgfritt)

Slik gjør du:

Varm opp vaniljesaus, smør og sukker i en kjele på middels varme. Det kan være lurt å skjære smøret opp i små terninger så smelter det litt lettere. Når blandingen er jevn og fin og sukkeret har løst seg opp kan du la dette avkjøle seg i ca et kvarter.

Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle og ha i vaniljesaus-blandingen. Rør dette godt sammen til blandingen er klumpfri. dete kan du fint gjøre for hånd. Man trenger ingen fancy kjøkkenmaskin til denne kaken.

Smør en 24 cm kakeform og kle den med bakepapir, både i bunn og på sidene. Hell i deigen og bre den godt ut i kantene. Stekes midt i ovnen på 180 ˚C i ca 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig. Om den kommer ut tørr etter du har stukket den midt i kaken, er kaken ferdig. Avkjøl kaken i formen. Om du lager denne på formiddagen og lar den stå i romtemperatur frem til den skal serveres på f.eks kvelden, så er det best. Den trenger ikke å stå i kjøleskapet om den serveres samme dag.

Krem: Ha kremfløte og melis i en bolle og pisk på høy hastighet det til en stiv krem, men ikke for stiv. Ha i vaniljekremen og pisk på middels hastighet til dette er så vidt mikset sammen. Fordel kremen på toppen av kaken og pynt rikelig med bær. Jeg har også pyntet med stemorsblomster og små pikekyss, men dette er helt valgfritt.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s