Sjokolademoussekake

Personlig er jeg veldig fan av nøttebunn sammen med en deilig sjokolademousse. Her kommer min oppskrift på nettopp dette. Dekorert med nøtter og spiselige blomster.

Ingredienser:

2 egg

100 gr sukker

250 gr nøtter (jeg brukte hasselnøtter, paranøtter og peanøtter)

4 eggeplommer

4 ss sukker

50 gr smør

250 gr mørk sjokolade

2,5 dl fløte

Slik gjør du:

Ha 2 egg og 100 gr sukker i en miksebolle og visp godt til du får en fluffy eggedosis. Dette tar ca 7-10 minutter. Mal nøttene i en foodprosessor (bruk universalkniven). Jeg maler ikke nøttene altfor fint, da jeg liker at det er litt tyggemotstand i bunnen. Hell nøttene over i eggedosisen og vend disse forsiktig inn med en slikkepott.

Smør en kakeform og dekk den med bakepapir både i bunnen og på sidene. Jeg brukte en 20 cm form, men det går fint å bruke en litt større også. Hell røren i kakeformen. Stek kaken på 200 grader nederst i ovnen, i ca 20 minutter. Avkjøl kaken helt uten å ta av kakeformen.

Smelt sjokolade og smør over vannbad og avkjøl dette litt. Ha eggeplommer og sukker i en miksebolle og visp godt i 7-10 minutter. Ha den avkjølte sjokoladen i og visp på medium hastighet til det er godt blandet. Dette bør ta max 30 sekunder. Pisk kremfløten til krem og vend dette inn i sjokolade-blandingen. Jeg vender først inn halvparten og så tar jeg resten i omgang to.

Hell dette over nøttebunnen og la den stå i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne natten over. Papiret rundt kaken kan være litt vansklig å få av uten å ødelegge den fine kanten. Jeg satt derfor kaken i fryseren i en times tid før jeg tok av papiret.

Dekorer med peanøtter, ønskede bær og litt spiselige blomster og server. Jeg har også pyntet med litt smeltet sjokolade som jeg har hatt i en sprøytepose og bare «tegnet» noen tynne striper rundt på kaken.

536A6211

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s