Saftig eplekake i liten langpanne

Nå bugner norske hager av epler og jeg tok med sønnen min på epleslang i går. Vi spurte riktig nok om lov, men min venninne var ikke hjemme så vi latet som vi var på slang 🙂 I dag har vi laget en enkel langpannekake med epler. Jeg har brukt en form som er ca 22 x 33 cm. For å lage en stor langpanne så bør nok oppskriften dobles.

Epleslang

Ingredienser:
3 egg
200 g sukker
200 g smør
200 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 dl melk

3-4 epler
2 ss brunt sukker
1 ss kanel

Slik gjør du:
Ha smør og sukker i en miksebolle og visp dette til det er lyst og luftig. Det tar ca 5-6 minutter. Jeg brukte en kjøkkenmaskin med ballongvisp, men du kan fint bare bruke en håndmikser. Jeg måtte skrape ned kantene to-tre ganger underveis.

Ha i ett og ett egg og bland dette sammen Dette tar bare et par minutter. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i miksebollen. Miks dette forsiktig inn. Ha i melken til slutt og miks til en jevn røre på lav hastighet.

Kle en liten langpanne (ca 22 x 33) med bakepapir og fordel røren jevnt i formen.
Ha brunt sukker og kanel i en ziplock-pose eller dobbel brødpose og bland dette sammen. Skjær eplene i båter og fjern kjernen. Ha eplebåtene i posen og bland godt sammen til alle eplebåtene er dekket med sukkerblandingen. Legg eplebåtene på røren og dytt de litt ned. Her velger du selv hvor mye epler du vil ha. Jeg tok ikke så mange i dette tilfellet.

Stek kaken i midten av ovnen i ca 30-35 minutter på 180 grader. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig en liten stund før full steketid. Stikk den i midten av kaken. Kommer den ut tørr så er kaken ferdig. Avkjøl kaken litt, dryss over litt melis og server lunken. Vanilje is er også veldig godt ved siden av.

 

536A7552

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s