Deilig sjokoladekake med luftig krem

En fin lørdag med hjemmekos og baking med sønnen min. Han ønsket seg sjokoladekake og da får han det 🙂 Han ligner litt på mammaen sin der. Glad i sjokolade.

Dette trenger du:
200 gr hvetemel
1 1/2 ts bakepulver1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
150 gr smeltet smør
3 egg
300 gr sukker
30 gr bakekakao
1 dl melk

Sjokoladekrem:
150 gr smør, romtemperert
100 gr sjokolade, hakket
200 gr melis
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
6-7 dråper romdråper (kan droppes)

Start med å smelte smøret i en kjele. La dette avkjøles i noen minutter før du tilsetter sukkeret og rører om. Tilsett så eggene og bland godt. Det kan være greit å piske de litt sammen med en gaffel før du tilsetter de i smørblandingen. Da er det lettere å få blandingen jevn.

Sikt mel, bakepulver, natron, vaniljesukker, salt og bakekakao i en bolle. Ha oppi smørblandingen og melken og rør godt sammen. Man trenger ikke en kjøkkenmaskin til dette. Jeg blandet alt sammen med en stålvisp.

Kle en liten langpanne med bakepapir. Jeg brukte en 20×30 cm form. Om du ikke har dette så kan du legge litt aliminiumspapir i den ene enden slik at formen din blir litt mindre.
Hell i røren og stek på 180 grader i ca 20-25 minutter. Ovner varierer veldig så følg litt med. Sjekk innimellom med en kakepinne. Kommer den ut tørr, så er kaken ferdig. Avkjøles i formen.

Smelt sjokoladen over vannbad ov avkjøl i noen minutter. Ha romtemperert smør i en miksebolle og visp på høyhastighet til smøret blir hvitt og luftig. Dette tar 5-6 minutter. Ha i melis, vaniljesukker, salt og romdråper og visp i noen minutter til. Først på lav hastighet til melisen er blandet sammen. Og så på middels hastighet i ca 1 minutt. La mikseren gå mens du heller forsiktig oppi sjokoladen. Miks til kremen er jevn og fin.
Smør den utover kaken og nyt.

536a7623

4 kommentarer om “Deilig sjokoladekake med luftig krem

    1. Hei. Beklager veldig seint svar på denne kommentarern. Nettsiden har ligget «stille» en god stund nå skjønner du.
      Hyggelig å høre at du liker kaken. Har ikke prøvd å fryse den, men er ganske sikker på at det vil gå helt fint. Test en gang med et par stykker. 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s