Eplene om dagen er supergode og vi hadde noen igjen etter epleslangturen vår. Da ble det ny eplekake. Denne gangen med et hint av vaniljekrem.
Dette trenger du:
3 egg
200 g sukker
200 g smør, romtemperert
200 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 dl melk
3-4 epler
2 ss brunt sukker
1 ss kanel
4-5 ss vaniljekrem (kjøpt i butikken)
Slik gjør du:
Del eplene i båter og ta av skallet. Ha brunt sukker og kanel i en plastpose. Jeg tar alltid dobbel pose så jeg slipper søl om det skulle gå hull på den ene. Ha eplene i posen og rist til eplebåtene er jevnt dekket av kanel og sukker. Ha sukker og romtemperert smør i en miksebolle og rør dette til det blir luftig og hvitt (bruk ballongvisp). Miks inn eggene et av gangen. Ha i alt det tørre og melken vekselvis til alt er blandet sammen.
Smør en 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir, både i bunnen og på sidene. Ha 4-5 ss vaniljekrem oppå kaken og smør det utover. Stikk eplebåtene ned i røren i et mønster som danner en sirkel. En stor sirkel og så en mindre i midten. Stek kaken nederst på 200 °C i ca. 40-45 minutter. Mot slutten er det lurt og sjekke innimellom om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne eller en kniv i midten. Kommer den opp tørr er kaken ferdig.
Dryss gjerne litt melis på toppen før servering.