Eplekake med vaniljekrem

Eplene om dagen er supergode og vi hadde noen igjen etter epleslangturen vår. Da ble det ny eplekake. Denne gangen med et hint av vaniljekrem.

Dette trenger du:
3 egg
200 g sukker
200 g smør, romtemperert
200 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 dl melk

3-4 epler
2 ss brunt sukker
1 ss kanel
4-5 ss vaniljekrem (kjøpt i butikken)

Slik gjør du:
Del eplene i båter og ta av skallet. Ha brunt sukker og kanel i en plastpose. Jeg tar alltid dobbel pose så jeg slipper søl om det skulle gå hull på den ene. Ha eplene i posen og rist til eplebåtene er jevnt dekket av kanel og sukker. Ha sukker og romtemperert smør i en miksebolle og rør dette til det blir luftig og hvitt (bruk ballongvisp). Miks inn eggene et av gangen. Ha i alt det tørre og melken vekselvis til alt er blandet sammen.

Smør en 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir, både i bunnen og på sidene. Ha 4-5 ss vaniljekrem oppå kaken og smør det utover. Stikk eplebåtene ned i røren i et mønster som danner en sirkel. En stor sirkel og så en mindre i midten. Stek kaken nederst på 200 °C i ca. 40-45 minutter. Mot slutten er det lurt og sjekke innimellom om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne eller en kniv i midten. Kommer den opp tørr er kaken ferdig.

Dryss gjerne litt melis på toppen før servering.

536a7598

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s