Boller med gult i

Bakst midt i uka? Jepp….luftig gjærbakst passer alltid 🙂

Ingredienser
1 kg hvetemel
2 dl sukker
200 g smør
1 egg
2 ts kardemomme
½ ts salt
50 g tørrgjær
5 dl helmelk
egg til pensling

Fyll
1 pk ferdig vaniljekrem
Litt melis
Litt kokos

Ha alle ingrediensene til deigen utenom smøret i en miksebolle, og elt på lav hastighet i ca. 15 minutter til deigen slipper kantene.

Skjær kaldt smør i små terninger og tilsett deigen. Elt så videre i 15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og sett den på et lunt sted i 1-2 timer. Strø litt mel på benken og kna deigen i et par minutter. Del deigen i to og rull ut en pølse og del opp i 8-10 like store deler. Rull de ut til boller og plassér de på et stekebrett dekket med bakepapir.

La bollene stå å heve en stund, ca 20-30 minutter. Lag en ganske stor grop i midten av hver bolle og ha i ca. 1 ss vanilje­krem. Pisk sammen et egg og pensle bollene før de stekes på 225 °C til de blir gyldenbrune, ca. 10-15 miutter. Avkjøl.

Bland litt melis med litt vann og pynt bollene. Strø kokos på og vips,
boller med gult i er klare.

IMG_4992.jpg

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s