Bakst midt i uka? Jepp….luftig gjærbakst passer alltid 🙂
Ingredienser
1 kg hvetemel
2 dl sukker
200 g smør
1 egg
2 ts kardemomme
½ ts salt
50 g tørrgjær
5 dl helmelk
egg til pensling
Fyll
1 pk ferdig vaniljekrem
Litt melis
Litt kokos
Ha alle ingrediensene til deigen utenom smøret i en miksebolle, og elt på lav hastighet i ca. 15 minutter til deigen slipper kantene.
Skjær kaldt smør i små terninger og tilsett deigen. Elt så videre i 15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og sett den på et lunt sted i 1-2 timer. Strø litt mel på benken og kna deigen i et par minutter. Del deigen i to og rull ut en pølse og del opp i 8-10 like store deler. Rull de ut til boller og plassér de på et stekebrett dekket med bakepapir.
La bollene stå å heve en stund, ca 20-30 minutter. Lag en ganske stor grop i midten av hver bolle og ha i ca. 1 ss vaniljekrem. Pisk sammen et egg og pensle bollene før de stekes på 225 °C til de blir gyldenbrune, ca. 10-15 miutter. Avkjøl.
Bland litt melis med litt vann og pynt bollene. Strø kokos på og vips,
boller med gult i er klare.