Fløtekarameller med havsalt

Ingredienser

500 gr sukker
75 gr lys sirup
250 gr smør
2 dl fløte
1 vaniljestang
2-3 klyper havsalt

Ha sirup og sukker i en kjele med høye kanter. Dette er viktig da blandingen vil bruse opp og koke over hvis kjelen er for liten. Varm dette opp på middels varme til blandingen får en gylden farge. Det sies at man ikke skal røre så mye men jeg rører litt innimellom så det ikke brenner seg i bunn.

Pass på at karamellen ikke blir for mørk.

Kok opp fløte, smør og frøene fra vaniljestangen i en annen kjele. Den skal ikke koke lenge, bare få et oppkok. Når karamellen er blank og gylden og uten sukkerklumper heller du fløteblandingen oppi den store kjelen. Dette er varmt og vil bruse opp litt. Rør godt om med en tresleiv. Dette skal så koke videre til massen blir 122-123 °C. Anbefaler å kjøpe et sukkertermometer eller et digitalt termometer til dette. Da er det lett å ha kontrollen og få karameller som holder seg faste og fine. Hvis du ikke har dette kan du dryppe en dråpe karamell i et glass med iskaldt vann. Så myke eller harde de blir i vannet blir den ferdige karamellen. Er den for myk koker du den litt lengre.

Når massen har nådd 122 0C, heller du den gjennom en sikt over i en liten form kledd med bakepapir. Sikten vil fjerne evt sukker kluper som ikke har løst seg opp. Dryss over litt havsalt og sett formen til kjøling et par timer. La den stå en halvtime i romtemperatur før du skjærer den opp i passe biter.

Tips: Mellomleggspapir passer perfekt til å pakke inn karamellene. Bare brett papiret rundt og snurr i hver ende.

flotekrameller2_cut

4 kommentarer om “Fløtekarameller med havsalt

  1. Et annet tips er å pakke karamellene inn i frysefolie. Det er plast på innsiden og aluminium folie på utsiden!

    Karamellene ser nydelig godt ut! Jeg synes det er vanskelig å få en fin form på dem når jeg skjærer dem opp….

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s