Til alle sjokoelskere der ute. Prøv å lag hjemmelagde Troikabiter. Disse imponerer du garantert med på enhver julefest. Også perfekt som en liten spiselig julegave.
ca 40 stk
Dette trenger du:
300 gr marsipan
200 gr nougat
2 pk bringebærgele
5 dl vann (Merk at det er halvparten av vannet som brukes vanligvis)
350-400 gr mørk sjokolade
40 gr delfiafett
Smelt nougaten over vannbad og la den avkjøles litt. Legg et bakepapir på benken og kjevle ut marsipanen til et rektangel. Pass på at det passer sånn ca til en brownisform (ca 25×35 cm). Da er marsipanen 3-4 milimeter tykk. Skjær til kantene og plasser bakepapiret oppi formen. Når nougaten er litt avkjølt kan den helles over marsipanen og smøres ut i et jevnt lag. Sett formen i kjøleskapet til nougaten har stivnet, ca en halvtime til en time. Lag så geleen. Husk at vi bruker to pakker gele men kun vannmengden til en pakke, altså 5 dl. La geleen bli kald men ikke stiv før du heller den på toppen av nougaten. Inn i kjøleskapet i minst to timer, gjerne natten over.
Smelt sjokoladen og delfiafettet over vannbad. La dette kjøle seg endel ned. Er den for varm vil geleen smelte. Løft bakepapiret over på et skjærebrett og skjær av 1 cm eller 2 rundt kanten slik at den blir rett og fin. Skjær så opp i firkanter.
Bruk en gaffel og legg på en bit. Bruk en skje og hell over sjokolade til den er helt dekket. La det dryppe av litt. Jeg pleier å hjelpe til litt med en kniv. Legg de så på et brett dekket med bakepapir. Ikke legg de på en asjett for da vil de sette seg fast. Avkjøles i kjøleskap. Disse kan oppbevares i kjøleskap i ukesvis, men de pleier å bli spist opp ganske fort.
Du kan også sette bitene på en rist og helle sjokoladen over, men resultatet blir mye bedre om man tar en og en bit. Det tar litt lengre tid, men det blir mye penere.
Er det nougat som ein bruka på brødskiva, du bruka til troikabiter
LikerLiker
Hei.
Nei det er ikke nugatti, men nougat. Det er en liten gullfarget pakning som du finner i bakehyllen i butikken.
LikerLiker
Hei! Kan de pakkes inn i cellofan og gis i julegave, eller vil de smelte i posen? Tenkte å prøve meg på disse i kveld!
LikerLiker
Hei.
Tenker at de nok ikke bør pakkes inn før en liten stund før du skal gi de bort. Og de bør stå kaldt frem til de skal gis bort. Tåler noen timer, men bør ikke stå lenge varmt.
LikerLiker
Tusen takk for svar ☺ De står i kjøleskapet nå, gleder meg til å smake!!
LikerLiker