Et av mine barndomsminner er når mamma laget disse for første gang til jul. Vi digget de. Så disse må jeg også lage før jul 🙂
Ca 40 stk
Ingredienser
1 eggehvitte
ca 500 gr melis
4-5 dråper peppermynteolje (fåes kjøpt på apoteket)
1-3 ss vann
1 eske mokkabønner
Pisk eggehvitten til den starter å skumme. Ha i 4-5 dråper peppermynteolje. Ha så i melisen og pisk sammen til en fast masse. Her lønner det seg å legge et håndkle over mikseren slik at kjøkkenet ikke blir dekket av en aldri så liten melissky.
Se litt på massen og kjenne om den er myk og lett å trille. Hvis den er litt tørr så har du i en spiseskje vann. Om den fortsatt er tørr så prøver du en spiseskje til. Ta en testsmak. Hvis du synes den har litt for lite mintsmak, så tar du i en dråpe til.
Når du er fornøyd så triller du kuler og plasserer de på et brett dekket av bakepapir. I midten trykker du ned en mokkabønne. Jeg liker å oppbevare disse kjølig i en tett boks. Legg du gjerne lagvis med matpapir i mellom.