Mintknapper

Et av mine barndomsminner er når mamma laget disse for første gang til jul. Vi digget de. Så disse må jeg også lage før jul 🙂

Ca 40 stk

Ingredienser
1 eggehvitte
ca 500 gr melis
4-5 dråper peppermynteolje (fåes kjøpt på apoteket)
1-3 ss vann
1 eske mokkabønner

Pisk eggehvitten til den starter å skumme. Ha i 4-5 dråper peppermynteolje. Ha så i melisen og pisk sammen til en fast masse. Her lønner det seg å legge et håndkle over mikseren slik at kjøkkenet ikke blir dekket av en aldri så liten melissky.

Se litt på massen og kjenne om den er myk og lett å trille. Hvis den er litt tørr så har du i en spiseskje vann. Om den fortsatt er tørr så prøver du en spiseskje til. Ta en testsmak. Hvis du synes den har litt for lite mintsmak, så tar du i en dråpe til.

Når du er fornøyd så triller du kuler og plasserer de på et brett dekket av bakepapir.  I midten trykker du ned en mokkabønne. Jeg liker å oppbevare disse kjølig i en tett boks. Legg du gjerne lagvis med matpapir i mellom.

mintknapper2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s