Gule bomber

Hvorfor ikke lage Gule bomber til jul. Det er de samme bunnene som brukes til Sarah Bernard kaker, men kremen er byttet ut med en suksess krem.

 

Ingredienser
300 gr mandler
200 gr melis
50 gr sukker
ca 60 gr eggehvitte (2 stk)

Krem
5 eggeplommer
150 g sukker
1 dl fløte
100 g meierismør

Sjokoladerekk
300 gr sjokolade
30 gr delfiafett

Mal nøttene, her er det viktig å bruke en nøttekvern. Ikke bruk en foodprossesor. Da vil kakene bare flyte utover.

Ha alle ingrediensene i en bolle og miks sammen på lav til medium hastighet til deigen blir seig og fin. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst to timer, gjerne natten over.

Gjør klar 2-3 stekebrett dekket med bakepapir. Trill ut små kuler og trykk de sammen litt før de legger de på stekebrettet. Stekes på 180°C i ca 6-10 minutter avhengig av størrelsen. Avkjøles på rist men la de stå på brettet i 5 minutter før du flytter de til risten.

Krem: Ha eggeplommer, sukker og fløte i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt hele tiden til kremen tykner. Når det starter å koke, rør godt i enda 30 sekunder før du tar platen av varmen. Avkjøl kremen helt. Sett meierismøret på benken slik at det blir romtemperert. Ha så smøret i en miksebolle og pisk det hvitt. Dette kan ta 7-8 minutter. Ha så i den avkjølte eggekremen og bland dette sammen. Ikke pisk for lenge.

Ha kremen i en sprøytepose med Wilton tipp B1 og lag små topper på hver kake.

Sjokoladerekk:  Smelt sjokoladen og delfiafettet over vannbad. Vi kommer ikke til å bruke all sjokoladen, men vi trenger litt for å klare å dyppe de pent. Ha sjokoladen over i en litt smal skål eller kopp. La sjokoladen avkjøles endel men ikke så mye at den stivner. Dypp så en kake og sett på et brett. Oppbevares i tett boks i fryseren.

gulebomber2

En kommentar om “Gule bomber

  1. GURL, these were f***** amazeballs! yas, meeeen kremen var kanskje litt for søt, jeg vet ikke, kanskje litt mye smør elns, ble litt for «fettete og mektig» om du skjønner, men ellers god ass.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s