Brune pinner

Dette er faktisk et nytt slag for meg, men for mange er dette et absolutt must til julen. Jeg prøvde disse og må innrømme at jeg er helt solgt. Sønnen min på åtte konstaterte at de var kjempegode. Og det beste er at de er veldig lette å lage.

Ingredienser
200 gr sukker
200 gr romteperert smør
300 g mel
1 eggeplomme
1 ss mørk sirup
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron

Pynt
1 eggehvitte
litt finhakkede mandler
litt perlesukker

Ha sukker og romtemperert smør i en bolle og miks dette sammen på middels til høy hastighet til det blir hvitt. Bruk gjerne en k-spade. Dette tar ca 5-6 minutter. Tilsett eggeplommen og sirup og miks dette sammen til røren er jevn. Sikt sammen mel, kanel, vaniljesukker og natron og tilsett dette i røren. Miks på middels hastighet til alt er godt blandet. Dette tar bare et par i minutter. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 miutter.

Gjør klar 2 stekebrett med bakepapir på. Hakk en neve mandler fint og sett til side. Del deigen i 4 like store deler. Rull delene til pølser og plasser to stk på hvert brett. Klem de så flate ca ½ cm tykke. Pensle med eggehvitte og strø over hakkede mandler og litt perlesukker.

Stek de midt i ovnen på 180 °C I ca 10 minutter til de er gyldne på toppen. Ta ut brettet og skjær opp kakene umiddelbart. Jeg brukte en pizzakutter til dette. Når dette er gjort kan du dra papiret med kakene over på en rist og la de avkjøles der.

Disse oppbevares i en tett kakeboks og holder seg i ukesvis.

536a8104

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s