Potetmelstopper eller sandnøtter som mange kaller dem har vært en av de faste juleslagene så lenge jeg kan huske. De er veldig lette og lage og kan oppbevares i en kakeboks i mange uker.
Du tenger:
125 gr smør romtemperert
1 ½ dl sukker
1 egg
3 dl potetmel
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Ha sukker og romtemperert smør i en bolle og pisk dette hvitt. Ha så i et egg og miks dette så vidt sammen. Ha i de tørre ingrediensene og bland dette sammen til en deig. Pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet et par timer eller gjerne natten over.
Gjør klar 2 stekebrett og dekk de med bakepapir. Hell litt potetmel i en bolle. Rull små kuler av deigen. Her kan det være greit å ha litt potetmel på fingrene så det ikke blir klissete. Legg kulene på brettet. Ta en gaffel og dypp den i potetmelet og trykk ned på midten av kulen slik at det blir et fint stripemønster på toppen.
Stekes i midten på 180°C i ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist og oppbevares i en tett kakeboks.