For sjokoladeelskere er dette en vinner. Mektig og seig liten kake som er gode juleminner for meg
Du trenger:
300 gr mandler
200 gr melis
50 gr sukker
ca 60 gr eggehvitte (2 stk)
Krem:
150 g meierismør
200 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ts pulverkaffe (kan sløyfes)
2 ss bakekakao
3 eggeplommer
Sjokoladerekk:
300 gr sjokolade
30 gr delfiafett
Mal nøttene, her er det viktig å bruke en nøttekvern. Ikke bruk en foodprossesor. Da blir oljen slått ut av nøttene og kakene vil bare flyte utover.
Ha alle ingrediensene i en bolle og miks sammen på lav til medium hastighet til deigen blir seig og fin. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst to timer, gjerne natten over.
Gjør klar 2-3 stekebrett dekket med bakepapir. Trill ut små kuler og trykk de sammen litt før de legger de på stekebrettet. Stekes på 180°C i ca 6-10 minutter avhengig av størrelsen. Avkjøles på rist men la de stå på brettet i 5 minutter før du flytter de til risten.
Krem: Miks romtemperert smør og melis sammen. La mikseren gå i ca 5-6 minutter slik at kremen blir luftig pg fin. Tilsett vaniljesukker, pulverkaffe og bakekakao. Rør til slutt inn en og en eggeplomme. Ha kremen i en sprøytepose. Jeg har her brukt en rund stor tipp. Sprøyt kremen ved å holde tippen loddrett over bunnen. Klem ut ganske mye krem før du stopper og trekker tippen raskt rett opp. Da får du disse “hattene”. Kremen kan du selvsagt bare ha på akkurat som du selv vil. Sett disse i kjøleskapet eller i fyseren mens du lager sjokoladen som de skal dyppes i.
Sjokoladerekk: Smelt sjokoladen og delfiafettet over vannbad. Vi kommer ikke til å bruke all sjokoladen, men vi trenger litt for å klare å dyppe de pent. Ha sjokladen over i en litt smal skål el. Dypp så en kake og sett på et brett. Om du vil kan du pynte med en liten perle på toppen. Oppbevares i tett boks i fryseren.