I tillegg til å være en sjokoholiker, så er jeg litt nøttegal 😉 Disse har mamma alltid laget de 35 julene jeg har opplevd og det blir rett og slett ikke jul uten.
ca 30 stk
Du trenger:
200 gr hasselnøtter
2 dl sukker
2 egg
75 gr smør
50 gr hasselnøtter
til pynt
Mal nøttene, her er det viktig å bruke en nøttekvern. Ikke bruk en foodprossesor. Da vil kakene bare flyte utover. Smelt smøret og ha alle ingrediensene i en bolle. Rør sammen til det blir en klebrik masse. Du kan fint gjøre dette for hånd, men jeg bruker en håndmikser og da tar det kun noen sekunder.
Kle to stekebrett med bakepapir. Bruk to teskjeer og lag små klumper med litt avstand på brettet. Ca 15 stk på hvert brett.
Putt en nøtt i midten av hver kake og stek i ovenen på 175 °C
i ca 15-17 minutter. La de stå på brettet i ca 5 minutter etter du tar de ut av ovnen. Så kan de flyttes over på en rist.
Disse må fryses da de tørker ut i en kakeboks.