Kokosmakroner er en favoritt for mange. De er seige og gode og de er veldig lette og lage. Jeg synes det er godt når de er dyppet i sjokolade. Dette kan du jo f.eks gjøre med halvparten av makronene.
ca 24 stk
Ingredienser
50 g smør
2 egg
1,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
250 gr kokos
200 g sjokolade
Smelt smøret. Samtidig kan du røre sammen sukker, vaniljesukker og egg i en bolle. Dette kan fint gjøres for hånd med en visp eller slikkepott. Tilsett det smeltede smøret og kokosen og bland godt sammen. Gjør klart to stekebrett med bakepapir. Bruk to spiseskjeer og lag små topper av kokosblandingen.
Stekes midt i ovnen på 170 °C i ca 10-12 minutter til de er gyldne og fine. Avkjøles i 5 minutter på stekebrettet før de kan flyttes til en rist og avkjøles helt der.
Smelt sjokoladen over vannbad. Jeg hadde kokosmakronene en stund i fryseren før jeg dyppet de slik at det skulle være lettere. Da er de ikke så porøse. Dypp de forsiktig i sjokoladen og sett de på et brett deket av bakepapir.
Oppbevares best i fryseren.