Dette er nok en favoritt for mange og rask og enkel og lage nå som det bare er 3 dager igjen til jul.
ca 40 stk
Ingredienser
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
100 g sukker
1 egg
Pynt
1 egg til pensling
litt hakkede mandler
litt perlesukker
Start med å blande det tørre i en bolle. Skjær opp 150 g kaldt smør i små terninger. Ha dette i melblandingen og smuldre dette godt sammen med hendene dine. Viktig at alt smøret blir jobbet sammen med melet. Pisk sammen et egg i en skål eller kopp. Tilsett så egget i bollen og kna det hele godt sammen med hendene dine. Når du har fått en fin og smidig deig, kan du pakke den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Gjør klart 3 stekebrett med bakepapir. Del deigen i to og rull de ut til lange pølser. Bruk en liten kniv og del pølsen opp i like store deler. Rull så ut små kuler og plasser de på stekebrettet. Bruk en gaffel og trykk kulene flate. Pisk sammen ett egg og pensle kakene før du strør over hakkede mandler og perlesukker.
Stekes midt i ovnen på 200 °C i ca 10 minutter. Avkjøles i 5 minutter på stekebrettet før de kan flyttes til en rist og avkjøles helt der.
Oppbevares i en tett kakeboks i ukesvis.