Fastelavensboller med bringebærkrem

Jeg digger fastelaven og gleder meg hvert år til å unne meg deilige kremfylte boller. Her er en variant med en frisk bringebærkrem. Denne oppskriften finnes også i boken min som det går an å få kjøpt lenger ned på siden.

Du trenger:
1 kg hvetemel
1 ½ pk tørrgjær
3 ts kardemomme
2 dl sukker
7 dl melk
200 g smør
egg til pensling

Bringebærkrem:
4 dl kremfløte
3-4 ss melis
200 g bringebær

Hell mel, gjær, sukker og kardemomme i en bolle. Smelt smøret i en kjele og ha i melken. Varm opp til blandingen holder ca. 37 °C. Du vet at det er 37 °C når du ikke kjenner fingeren din om du putter den i blandingen.

Hell melkeblandingen i kjøkkenmaskinen (bruk eltekrok) og elt deigen godt sammen i ca. 15 minutter. Hvis deigen er litt for klissete, kan dutilsette litt mer mel til den slipper lett fra bollen.

Dekk bollen med plastfolie og sett den på et lunt sted til deigen har est seg ca. dobbelt så stor.

Kna deigen godt med litt mel til den blir smidig og fin å jobbe med. Deldeigen i to og rull ut en lang pølse. Del opp i ca. 10 like store deler og rull de til fine boller. Legg de på et stekebrett med bakepapir og la de etterheve i ca. 20 minutter. Pensle de godt med egg. Stekes på 250 °C i ca. 7-10 minutter til de er gyldenbrune. Akjøles helt.

Bringebærkrem: Pisk kremfløten sammen med melis til den stivner lett. Ha bringebærene i et litermål og miks godt sammen med en stavmikser. Sil så ut det meste av frøene. Bland dette forsiktig inn i kremen. Skjær bollene i to og fyll med deilig, rosa bringebærkrem.

Tips: Disse bollene er pyntet med farget melis. Ha ønsket mengde melis i en plastpose og ha i ca. 1 ts pulverfarge. Rist godt og du har nydelig rosa melis.

fastelavensboller_bringebaer

fastelavensboller_bringebaer_3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s