Glutenfri og saftig mandelkake

Her kommer oppskriften på en saftig og glutenfri mandelkake. Den er tilsatt hvitsjokolade og sitronsaft, noe som gjør den skikkelig god på smak.

Du trenger:
300 g mandelmel
200 g hvit sjokolade
180 g romtemperert smør
150 g sukker
4 eggeplommer
4 eggehviter
2 ss melk
4 ss sitronsaft
revet skall av 2 sitroner

200 g melis
2 ss sitronsaft (kan erstattes med vann om man synes det blir for syrlig)
en håndfull blåbær

Start med å smelte den hvite sjokoladen over vannbad. Pass på at vannet ikke blir for varmt da hvit sjokolade er litt mer sensitiv enn annen type sjokolade. Sett denne til side når den er smeltet.

Separer 4 egg. Eggeplommer i en skål og eggehviter i en annen. Ha romtemperert smør og 120 g sukker i en miksebolle og pisk dette godt til det blir hvitt og luftig. Ha i sitronskall, sitronsaft, eggeplommer og melk og rør dette sammen. Tilsett den smeltede sjokoladen og mandelmelet og bland sammen til du har en jevn røre.

I en annen bolle, pisk eggehvitene til det skummer godt. Tilsett så litt og litt av det resterende sukkeret. Pisk i noen minutter mellom hver gang. Når marengsen er klar, has den i røren og mikses på lav hastighet til det er så vidt blandet sammen.

Smør en 24 cm kakeform og kle den med bakepapir, både i bunnen og på sidene. Jeg bruker litt formfett for å få papiret til å feste seg til kantene. Stek kaken på 175 grader i ca. 45 minutter. Avkjøles i formen.

Ha melis og sitronsaft i en skål og rør godt sammen til den er passe rennende. Tilpass bare mengden melis etter hvor tykk du vil ha den. Fordel melisglasuren over kaken og pynt med noen blåbær. Dryss over litt melis om du ønsker.

Glutenfri_Mandelkake2

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s