Lys langpannekake

En mild og god langpannekake med deilig sjokoladeglasur på toppen.

Du trenger:
4 egg
4,5 dl sukker
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
2 dl melk
0,5 dl fløte
6,5 dl mel
250 g smør

Glasur:
150 g smør
100 g lys kokesjokolade
350 g melis
1 egg

Start med å smelte smøret. Når det er gjort kan kjelen settes til side. Visp egg og sukker til eggedosis. Start med middels hastighet og øk til høy hastighet etter noen minutter. Det hele tar ca 7 minutter. Hell melk og fløte over i kjelen med smeltet smør og rør dette sammen. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver og ha det i en bolle.

Når eggedosisen er klar, så senk hastigheten til lav og ha i smørblandingen og melblandingen vekselsvis. Miks sammen til røren er jevn og fin. Pass på og ikke miks for lenge. Kun til røren er klumpfri.

Kle en langpanne (30x40cm) med bakepapir og hell i røren. Stryk røren jevnt utover i formen. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Sjekk kaken ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Kommer den ut tørr så er den ferdig. Avkjøl kaken.

Glasur:
Smelt smøret i en middels stor kjele. Brekk opp sjokoladen i biter og ha den i smøret. La den stå i ca 1 minutt før du bruker en slikkepott og rører det sammen til det er helt jevnt.
Knekk et egg en en skål og pisk dette sammen med en gaffel. Ha i egget og halvparten av melisen og blandt godt sammen med slikkepotten. Tilsett resten av melisen og bland sammen til glasuren er blank og fin. Hell glasuren over kaken og stryk utover slik at du får det jevnt fordelt. Stø over med ditt favoritt strøssel. Vi har brukt DiplomIs sitt bringebærstrøssel. Nam.

Lys_Langpannekake1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s