Påskekake med smak av mango

Her kommer oppskriften på en aldri så liten påskekake. Med smak av mango. Dette er en kake som krever litt, men utrolig morsomt når man er ferdig og kan servere den til venner og familie. Om du ikke er så glad i mango så kan du bytte ut med bringebær f. eks.

Du trenger  
1 dl kakao
1 ¼ dl kokende vann
100 g smør, romtemperert
4 dl sukker
3 egg
240 g mel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl fløte

Mango puré
3 stk mango + 1 mango til fyll i kaken
1 stk sitron

Italiensk smørkrem
300 g sukker
75 g vann
150 g eggehviter (5-6stk)
300-400 g smør (Kaldt)
6-7 ss mango puré

Sjokoladekrem
2 dl fløte
2 ss flytende honning
200 g sjokolade
50 g smør

Sukkerlake til dynk:
100 g vann
100 g sukker
skallet av en halv sitron

Sjokoladekrem:  Ha fløte og honning i en liten kjele og varm opp på middels varme. Skjær smøret i terninger og brekk sjokoladen i mindre biter å ha dette i en bolle. Når fløten er varm og rett under kokepunktet kan du helle dette over sjokoladen og smøret. La det stå i fred i et minutt før du rører godt sammen med en visp. Rør til du får en glatt og jevn sjokoladekrem. Sett denne i kjøleskapet så den tykner litt. Pass på å ikke la den bli for tykk.

Kaken: Kok vannet og rør inn kakaoen. La dette avkjøles. Pisk (bruk ballongvisp) smør og sukker hvitt og tilsett ett egg av gangen. Miks godt for hvert egg. Hell fløten i kakaoblandingen. Sikt mel, bakepulver, vaniljesukker. Tilsett det tørre og det våte vekselsvis og miks på middels hastighet til det er en jevn røre.Smør en 24 cm kakeform og kle den med bakepapir. Både bunnen og på sidene. Ha i røren og stek i ovnen på 180 °C i ca. 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en grillpinne eller en kniv i midten av kaken. Kommer den ut tørr så er kaken ferdig. Ta av kakeringen og velt kaken over på en rist med en gang den har kommet ut av ovnen. Avkjøles helt.

Mango puré: Kutt opp 3 stk mangoer i små terninger og ha det en bolle. Bruk en stavmikser og lag en fin puré. Ha i saften til en halv sitron, rør om og sett til side.

Italiensk smørkrem: Start med å skjær opp kaldt smør i terninger. La stå på benken. Vei opp 150 g eggehvite i en helt ren stål eller glassbolle. Ha sukker og vann i en kjele og kok opp til 121 grader. Ikke rør. Her er du nesten nødt til å ha et sukkertermometer. Når sukkerlaken når 105 grader så kan du starte å piske eggehvitene. Det er viktig at de har blitt ganske stive før vi tilsetter sukkerlaken. Når sukkerlaken har nådd 121 grader helles den sakte i en tynn stråle ned i marengsen. Her er det viktig at du unngår å treffe vispen. Pisk på middels hastighet når du gjør dette. Øk hastigheten til høy og pisk videre i 10 minutter. Kjenn på bollen at temperaturen har sunket til ca. romtemperatur før du starter å tilsette smøret. Hvis det er for varmt så vil smøret smelte. Tilsett smøret i 4-5 omganger og sørg for å piske godt i mellom hver gang. Tilsett så 6-7 ss av mango puréen. Smak innimellom, når du er fornøyd med konsistens og smak, så trenger du ikke tilsette mer smør. Om kremen skulle skille seg så kan du forsøke å piske på full hastighet i 2 minutter. Hvis det ikke fungerer så sett bollen i kjøleskapet i 10-15 minutter før du pisker på full hastighet i 2 minutter. Kremen burde bli fin igjen.

Jeg synes kaken blir enda litt saftigere hvis jeg synker den litt. Kok opp vann og sukker og revet skall av en halv sitron. Når sukkeret er løst opp så er sukkerlaken klar til bruk.

Del kaken i tre deler. Jeg bruker en stor brødkniv og skjærer et spor rundt hele før jeg skjærer lengre og lengre innover rundt hele. Da er det lettere å få det rett. Smør bittelitt av smørkremen på et kakefat og legg på den første delen. Dette hindrer kaken fra å skli av fatet om du skal frakte den et sted. Bruk en spiseskje og fordel litt sukkerlake på hele bunnen. Smør et tynt lag med smørkrem. Kutt opp den siste mangoen i små terninger og dryss halvparten på det første laget. Du skal ha igjen endel mangopuree så fordel halvparten av dette utover. Så på med litt sjokolade. Her brukte jeg bare en skje og og lot det renne av i sikksakk mønster over resten av fyllet.

Legg over det andre laget med kake og gjenta prosessen. Legg så på det siste laget, dynk og dekk hele kaken med resten av smørkremen. For å få den fin så krever det litt jobbing. Jeg er ikke så nøye i første runde, men går over etter på og å prøver å få det rett og pent. Finn frem litt fargerikt strøssel og bruk en liten skje og legg det inntil kaken. Bruk skjeen og dytt det forsiktig litt oppover kanten.

Ha resten av sjokoladen i en sprøytepose med en stjernetipp. Lag små derter rundt hele kaken og pynt med f.eks små påskeegg el.

Påskekake_mango5

Påskekake_mango

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s