Sjokoladekake med nonstop

Nå er påsken her og hva er ikke bedre enn å ha en saftig langpannekake i kjøleskapet? Denne holder seg fint i 4-5 dager og er super å ta med på tur eller bare servere til kaffen om det skulle dukke opp gjester.

Du trenger:
5 dl sukker
150 g romtemperert smør
2 egg
5 dl kulturmelk
7,5 dl hvetemel
2 ts natron
2 ss kakao
3 ts vaniljessukker

Krem:
150 g romtemperert smør
150 g melis
150 g kokesjokolade
1 egg

Strøssel
Nonstop

Kaken: Ha sukker og romtemperert smør i en miksebolle og rør dette til det blir luftig og hvitt (bruk ballongvisp). Miks inn ett egg av gangen. Bland sammen alt det tørre og mål opp 5 dl kulturmelk. Ha det tørre og melken vekselvis i til alt er blandet sammen. Ikke pisk lenge, bare til alt er så vidt mikset sammen.

Kle en langpanne på ca. 30 x 40 cm med bakepapir og hell røren i. Stekes nederst i ovnen på 170 °C. Etter 25 minutter kan temperaturen økes til 200 °C og stekes i ytterligere 15 minutter. Test kaken ved å stikke en pinne eller kniv i midten av kaken. Er den tørr når du trekker den ut er kaken ferdig. Avkjøles helt.

Krem: Start med å smelte sjokoladen over vannbad og avkjøl denne litt. Ha romtemperert smør i en miksebolle. Miks smøret lyst og luftig på høyhastighet. Dette tar 3-4 minutter. Ha i melisen i smøret og legg et kjøkkenhåndkle over mikseren din. Dette hindrer at du får en aldri så liten melis-sky på kjøkkenet. Miks på lav hastighet til melisen er blandet sammen med smøret. Øk hastigheten til høy og miks kraftig til du har en luftig å fin krem. Dette tar ca 4-5 minutter. Tilsett sjokoladen mens mikseren går på lav til middels hastighet. Ha i egget og miks i ytterligere 30-40 sekunder på middels hastighet. Kremen skal da være blank og luftig.

Ha kremen oppå kaken og spre den utover med en spatula eller en liten slikkepott. Pynt med ønsket strøssel og nonstop.

Sjokoladekake_Nonstop_3

Sjokoladekake_Nonstop_1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s