Sommerlige makroner

Nå er sommeren straks her, så hvorfor ikke lage disse søte blomsster-makronene til en av sommerens mange sammenkomster. Dette er et samarbeid med Dr. Oetker og deres bakeside Kakeprat. Jeg har vært så heldig å få være deres bake-ambassadør i juni. Her er mitt første bidrag. #sponset innlegg #samarbeid #reklame

Ingredienser  
110 g mandelmel
170 g melis
100 g eggehvite
50 g sukker
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
Dr. Oetker Konditorfarge

Sjokoladefyll
100 g kokesjokolade
1/2 dl fløte

Royal icing
250 g melis
1 eggehvite
1 ts sitronsaft

Dr Oetker Rosa Strøsselmiks

Pisk romtempererte eggehviter til det begynner å skumme og du ser at vispen
(bruk ballongvisp) lager spor i eggehviten. Hell sukkeret veldig sakte i en tynn stripe langs kanten av bollen. Pisk godt til det dannes stive topper.

Tilsett ønsket farge, og Vanilla Paste og miks til fargen er jevnt fordelt. Sikt mandelmel og melis og ha dette oppi de piskede eggehvitene. Bruk en slikkepott og vend blandingen til røren får en lett, rennende konsistens. Det pleier å ta ca. 50-60 vendinger for å oppnå dette.

Ha røren i en sprøytepose med en liten rund tipp. Bruk gjerne en makronmatte og fyll alle sirklene. Hvis du ikke har det kan du sprøyte direkte på et bakepapir også. Bank brettet 5-6 ganger i bordet slik at luftboblene forsvinner. La de stå å hvile i ca. 30 minutter til det har dannet seg et lite skall på toppen avmakronene. Stekes midt i ovnen på 150 °C i ca. 15-18 minutter.

La makronene avkjøle seg helt, la de gjerne stå et par timer før du tar dem av matten. Er det fortsatt vanskelig, kan du legge hele matten i fryseren i 10 minutter før du tar makronene forsiktig av.

Royal icing: Eggehviten vispes til den er blitt hvit og luftig. Tilsette sitronsaft. Sikt inn melis gradvis til icingen er fast, dvs. at ringene etter vispen ikke siger sammen når du stopper mikseren. Ha litt av icingen i en bolle, tilsett litt 1-3 ts vann. Ha icingen i en sprøytepose og klipp et ganske lite hull i enden. Sprøyt små derter i ytterkant av makronen. Bruk  en liten pensel og dytt ned i midten av en dert, for så å stryke lett inn mot mitden av makronen. Gjør dette hele veien rundt. Sprøyt så en ring med derter i midten og sett forsiktig på rosa kuler fra Dr. Oetker Strøsselmiks.

Sjokoladefyll: Ha 1 dl fløte i en kjele og varm opp på middels varme. Må ikke koke. Ta den av platen. Bryt sjokoladen opp i biter å ha den over i den varme fløten. La den stå i noen minutter før du rører til alt er godt blandet. Avkjøles helt og ha gjerne blandingen i kjøleskapet til den får en tykk nok konsistens. Ha ca. en teskje med sjokolade mellom to halve makroner og klem lett sammen.

Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet, ca. fem-seks dager.

 

Makroner_Blomster

Makroner_Blomster_2

2 kommentarer om “Sommerlige makroner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s