Sommerlige cupcakes

Skjønne sommerlige cupcakes pyntet med trefarget frosting og spiselige stemorsblomster. #reklame #sponset #samarbeid

Ingredienser
120 g smør, romtemperert
200 g sukker
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
250 g hvetemel
2 egg
4 ½ dl kulturmelk
1 ts Dr. Oetker natron
1 ts Dr. Oetker bakepulver

Frosting
200 g smør, romtemperert
500-600 g melis
saft fra en halv sitron
(muligens 2-3 ss melk)
Dr. Oetker Konditorfarger

Ha sukker og romtemperert smør i en miksebolle og miks dette til det blir luftig og hvitt (bruk ballongvisp). Bland sammen alt det tørre i en bolle og mål opp 5 dl kulturmelk. Miks inn eggene ett av gangen. Tilsett 1 ts Dr. Oetker Vanillla Paste. Ha det tørre og melken vekselvis i til alt er blandet sammen. Det lønner seg alltid å avslutte med en del mel, da vil røren holde seg bedre sammen og ike skille seg. Ikke pisk lenge, bare til alt er så vidt mikset sammen.

Ha deigen i Dr. Oetker muffins-former. Bruk gjerne en iskje for å få jevn størrelse på muffinsene. Stek muffinsene midt i ovnen på 175 °C i ca. 17-20 minutter. Stikk en pinne i midten av kaken. Om den er helt tørr, så er kaken ferdig. Avkjøles på en rist.

Frosting: Visp smøret kraftig til det blir lyst og luftig (bruk fleksibel kantvisp), det tar ca. 2-3 minutter. Tilsett melis og fortsett å visp i 3-5 minutter til blandingen igjen er lys og luftig. Jeg hadde også i litt ekstra sitronsaft mot slutten for å få frostingen litt syrligere. Det kan også hende du trenger et par skjeer med melk for å få den konsistensen du ønsker på frostingen. Dette må du prøve deg frem med, litt etter litt.

Disse cupcakene er pyntet med en trefarget frosting. Hvit, lilla og gulgrønn. Fordel derfor frostingen i 3 deler. Den hvite kan være som den er, så den kan du bare putte rett i en sprøytepose (uten tipp). Bruk Dr . Oetker Konditorfarge rød og blå for å blande deg frem til ønsket lillafarge. Den siste delen blandes gul og grønn farge sammen til du får ønsket resultat. Ha begge disse fargene i hver sin sprøytepose uten tipp. Finn frem en siste sprøytepose, klipp et hull og sett inn ønsket tipp. Jeg har brukt Wilton 1B. Klipp hull i de tre andre sprøyteposene og plasser de inni den fjerde med tippen. Så er et bare å sprøyte ut en flott trefarget frosting. Jeg begynte ytterst og sprøytet i en sirkel innover mot midten. Til slutt ble de pyntt med spiselige stemorsblomster.

Cupcakes_Vanilje_6Cupcakes_Vanilje_3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s