Mormors sjokoladekake pyntet med stjerner

Dette er en av mine favorittkaker, nemlig mormors gammeldagse sjokoladekake. Denne gangen har den blitt pyntet litt annerledes. Med rennende sjokoladeganach og sjokoladestjerner fra Dr. Oetker. #sponset #reklame #samarbeid

Ingredienser
150 g smør, romtemperert
300 g sukker
2 egg
300 g mel
3 ts Dr. Oetker bakepulver
2 ss kakao
2,5 dl melk

Krem
300 g smør, romtemperert
600 g melis
300 g kokesjokolade
8 ss kaffe
8-10 romdråper

Sjokoladeganache
150 g kokesjokolade
75 g fløte
1 ss flytende glukose (dette er for litt ekstra glans, og kan sløyfes)
Dr. Oetker Sjokoladestjerner

Pisk sammen romtemperert smør og sukker til det blir hvitt (bruk ballongvisp). Tilsett så ett og ett egg. Sikt mel, bakepulver og kakao og ha dette i vekselsvis med melken. Alltid greit å avslutte men litt mel. Ha er det mindre sjans for at røren siller seg. Ha lav hastighet på mikseren. Ikke miks for lenge, bare til det er så vidt blandet sammen.

Smør en 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir. Både i bunnen og på sidene. Stek kaken nederst på 175 °C i ca. 45 minutter. Når det har gått 40 minutter kan du godt sjekke om den er ferdig ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Om den kommer ut tørr, er den ferdig og kan tas ut. Hvis ikke lar du den stå litt til. Sjekk en gang til før du tar den ut. Avkjøles helt.

Krem: Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøle seg. Pisk sammen smør og melis til det blir hvitt. Det tar 3-4 minuter. Ha i den avkjølte sjokoladen, 8 ss kaffe og romdråpene, og bland på lav hastighet til kremen er jevn. Romdråpene kan sløyfes.

Del kaken i tre og smør på litt av kremen mellom hvert lag. Dekk så hele kaken med krem og stryk det så rett og fint du klarer. Viktig at du forsøker å gå en ganske rett kant. Hold av bitte litt krem til å pynte på toppen. Sett kaken i fryseren mens du lager ganachen.

Hakk opp sjokoladen i små biter og ha over i en bolle. Varm opp fløten til rett under kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen og tilsett glukosen. La den stå i et par minutter før du rører alt sammen til en jevn og blank ganache. Vær tålmodig for dette kan ta litt lengre tid en du tror. Sett bollen i kjøleskapet i noen minutter til den tykner litt.

Ta kaken ut av fryseren. Nå som den er kald, er det lettere å få til pene dryppstriper, siden kulden hjelper til å stoppe sjokoladen fra å renne helt ned. Ha 1/4 del av sjokoladen i en sprøytepose. Klipp et lite hull og sprøyt forsiktig litt ganache rundt kanten. Test litt så ser du hvor mye som skal til for at det skal bli pent. Når du har kommet helt rundt så kan du helle ganache i midten av kaken. Se litt ann hvor mye du heller på slik at det ikke renner over. Stryk lett over med en spatula slik at det blir jevnt og pent. Ha resten at kremen i en sprøytepose med 1B tipp og sprøyt små derter rundt hele kaken. Pynt til slutt med Dr. Oetker Sjokoladestjerner.

Sjokoladekake_2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s