17 mai Nummerkake

Nå nærmer den store dagen seg og mange ønsker å bake noe ekstra fint til denne dagen. Årets store kaketrend er Nummerkaker eller Numbercakes. Ofte lages disse med en kjeksbunn, men det tror jeg blir for tørt. Jeg har laget en 17.mai Nummerkake av en rullekakebunn og en maskarponekrem. Pyntet med bær og søte pikekyss.

Du trenger:
4 egg
100 g sukker
90 g hvetemel
20 g kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Krem:
3 dl fløte
ca 200 g Mascarponeost
3 ss melis
2 ts vaniljesukker eller 1 ts vaniljepaste

Pynt:
Litt jordbær
Litt blåbær
Pikekyss (oppskrift finner du nederst)

Kaken: Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt inn mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver og vend dette forsiktig inn med en slikkepott. Dekk et stekebrett med bakepapir og stryk røren jevnt utover.

Stek midt i ovnen på 220 grader i 6-7 minuter. Ta den ut og avkjøl kaken helt. Jeg hadde min bunn litt i kjøleskapet, slik at det skulle bli lettere å skjære ut tallene pent. Jeg laget meg en mal av papir som jeg brukte å skjære rundt. Du trenger 2 stk bunner av hvert tall.

Krem: Ha kald fløte, kald mascarponeost, melis og vaniljesukker/paste i en bolle og pisk dette sammen til kremen blir passe tykk. Skulle den bli litt for tykk, kan du bare ha i litt mer kald fløte og mikse dette forsiktig inn. Ha kremen i en sprøytepose med en rund tipp eller bare klipp et passe stort hull i enden. Skjær opp noen jordbær og ha dette klart.

Legg første tall-bunner på et fat og sprøyt små derter rundt hele. Legg noen jordbærbiter i midten av hvert tall. Legg så på neste tall-bunner. Sprøyt små derter rundt hele og pynt pent med jordbær, blåbær og søte pikekyss. NB! Pikekyssene bør legges på rett før servering, da de smelter etter en stund oppå kremen.

17maikake_LiseStenersen_2

17maikake_LiseStenersen

 

Pikekyss:
100 g eggehvite
200 g sukker
Blå konditorfarge
(Pikekyssene bør lages dagen i forvei)

Pisk eggehvitene og la de skumme litt før du tilsetter 1/3 av sukkeret. Pisk i noen minutter før du tilsetter resten av sukkeret litt etter litt. Pisk godt i mellom hver gang. Blandingen vil nå bli tykk og blank. For å sjekke om marengsen er ferdig kan du ta litt marengs mellom tommel og pekefinger. Hvis du ikke kjenner noen sukkerkorn, så er den ferdig. Pass på å ikke piske for lenge. Gjør klar sprøyteposer med ønsket tipp. «Tegn» en tynn linje med blå konditorfarge inne i posen. Gjerne 3 striper om du klarer. Ha i marengsen. Sprøyt gjerne ut litt som ikke skal brukes først. Det kan fort bli litt mye farge helt i starten.  Sprøyt små derter på et stekebrett dekket med bakepapir. Jeg pleier å snu stekebrettet slik at det er helt flatt og bakepapiret ligger helt rett. Tørk marengsene i ovenen på 90 grader i et par timer. Kan fint stå flere brett inne samtidig. Når det har gått to timer kan du bare slå av ovnen og la de stå over natten. Disse kan oppbevares i en tett boks i månedsvis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s