Nok en veldig lettvindt variant av våre kjære syv slag til jul. Dette er oppskriften som mormor pleide å bruke.
ca 30 stk
Ingredienser
75 g smør
125 g sukker
1 egg
100 g havregryn (lettkokte)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Smelt smøret og tilsett havregryn, bakebulver og vaniljesukker. Bland dette godt sammen. Ha sukker og egg i en bolle og pisk dette til eggedosis. Det tar ca 6-7 minutter. Tilsett så havregrynblandingen og rør godt sammen.
Bruk to teskjeer og lag små derter på størrelsen med en femmer på stekebrettet. Her er det viktig å ha god avstand mellom kakene da de flyter veldig ut. Jeg stekte kun 6 av gangen på hvert brett.
Stekes i midten på 200 °C til de blir gyldene og litt mørke i kanten. Her må du bare passe på, tar ikke mange minuttene. Kanskje 6-7 minutter. Når du har tatt ut stekebrettet, kan du dra hele bakepapiret med kakene, over på en rist og la de avkjøles der.
Hvis du har lyst kan disse pyntes med smeltet sjokolade. Smelt 50 g sjokolade over vannbad. Legg alle kakene på et stekebrett dekket med bakepapir. Dypp en skje i sjokoladen og lag sikksakk mønster over hele brettet.
Oppbevares i en tett boks i ukesvis.