Gulrotkake i påskedrakt

Her kommer oppskriften på en klassisk gulrotkake, men som har fått seg en søt påske-look for anledningen.

Kaken
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
1 ts bakepulver
3 ts malt kanel
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts malt nellik
1 ts salt
1 vaniljesukker
1 ½ dl nøytral olje
5 dl revet gulrot

Frosting
300 g philadelpiaost, kald
250 g smør, romtemperert
2 ts vaniljesukker
400 g melis
gul pastafarge

Pisk egg og sukker til eggedosis (bruk ballongvisp). Sikt sammen mel, vaniljesukker, bakepulver, natron, krydder og salt og ha dette klart i en bolle. Skrell og riv 4-5 gulrøtter for å få ca. 5 dl.

Ha i melblandingent i eggedosisen og vend forsiktig med en slikkepott. Tilsett så gulrøtter sammen med oljen. Miks dette så vidt sammen med en slikkepott.

Smør en 24 cm stor kakeform godt og kle den med bakepapir, både i bunnen og på sidene. Hell kakerøren i og stek nederst i ovnen på190 °C i ca. 45 minutter. Avkjøles helt.

Frosting: Visp smøret kraftig til det blir lyst og luftig. Det tar ca. 2-3 minutter. Tilsett melis og fortsett å visp i 3-5 minutter til den igjen er lys og luftig. Ha i noen dråper gul pastafarge og miks i noen sekunder. Tilsett så philadelphiaosten og visp til kremen blir jevn og glatt. Dette tar ikke lang tid i det hele tatt, så pass på. Vispes kremen for mye så kan den bli for flytende.

Bunnen kan gjerne lages dagen i forvei. Oppbevares pakket inn i plastfolie eller aliminiumsfolie i kjøleskap. Den er enklere å dele den om den har blitt skikkelig kald.
Skjær bunnen i to og ha den ene bunnen på et kakefat. Smør på litt av frostingen. Legg på den andre bunnen og dekk hele kaken med frosting. Jeg har pyntet med ulike sjokolade og marsipanegg og noen gåsunger. God påske alle sammen.

536A0367

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s