Appelsinkake

Nå nærmer det seg påske og her kommer oppskriften på en saftig appelsinkake med brownies-bunn, pisket krem og aprikossyltetøy. Håper det smaker.

Kakebunnene:
100 g smeltet smør
150 g mørk sjokolade
1 klype salt
2 ss kakaopulver
4 eggeplommer
2 egg
125 g sukker
150 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
4 eggehviter

Fyll:
5 dl fløte
3 ss melis
5-6 ss aprikossyltetøy
4-5 appelsiner

Smelt smør og hakket mørk sjokolade over vannbad. Når sjokoladen og smøret er smeltet og godt blandet sammen, rør i kakaopulveret og en klype salt. Avkjøl denne blandingen litt.

Pisk eggeplommer, egg og sukker luftig. Start med middels hastighet i 2-3 minutter før du øker hastigheten til høy og mikser i ytterligere 4-5 minutter. Skru ned hastigheten på det laveste og tilsett sjokoladeblandingen. Miks dette forsiktig til det er såvidt blandet sammen. Dette tar bare 30 sekunder. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette inn med en slikkepott. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i kakerøren med en slikkepott.

Fordel røren i 3 smurte springformer (Ø 20 cm). Jeg pleier å ha bakepapir i bunnen av formen. Da er det lettere å få den av uten at den går i stykker. Stek bunnene på 170 grader i ca. 14 minutter. Avkjøles helt.

Skjær av skallet på 3-4 appelsiner og skjær ut segmenter med appelsin. Legg disse på litt kjøkkenpapir for å få trekt ut litt av saften.

Ha fløte og melis i en bolle og miks sammen til du har en luftig og fin krem. Det ser best ut om du passer på å ikke piske for mye. Da blir den glatt og fin.

Legg en av bunnene på et kakefat. Ha 2-3 ss aprikossyltetøy og bre det utover i et tynt lag. Legg appelsinsegmenter pent rundt på hele kaken. Litt mellomrom mellom hver. Ha krem i en sprøytepose med en stor rund tipp. Sprøyt små derter i mellom hvert appelsinsegment hele veien rundt. Den ytterste kanten vil synes så vær litt nøye her. Deretter sprøyter jeg derter på hele bunnen. Legg på neste bunn og gjenta prosessen. Legg så på den siste bunnen. Denne gangen starter jeg med kremen. Jeg sprøyter små derter rundt hele kaken. Så danderer jeg appelsinsegmenter så pent jeg kan i mellom kremdertene. Til slutt har jeg drysset litt hakket sjokolade på toppen.

Appelsinkake_Lise_Stenersen_3

Appelsinkake_Lise_Stenersen_2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s