Søte brownies til dine kjære

Vi er jo inne i kjærlighetens uke og hva er vel bedre enn å overraske de du holder nær med litt søte fristelser. Her er en variant på vår elskede brownie. Denne gangen i form av små hjerter toppet med frisk bringebærkrem.

Du trenger:
250 g kokesjokolade
250 g smør
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

ca 250 g bringebær
2 dl fløte
2 ss melis

Kaken:
Smelt 250 g smør. Hakk opp 250 g kokesjokolade og ha dette i det smeltede smøret. Ta kjelen av platen og la den stå i noen minutter før du rører godt sammen til det blir en jevn sjokoladeblanding. Ha egg og sukker i en bolle og visp dette sammen til en eggedosis. dette tar ca 6-7 minutter. Tilsett sjokoladeblandingen og miks på lav hastighet til det er så vidt blandet sammen. Sikt inn melet og bakepulveret og miks på lav hastighet i ca 30 sekunder. Bruk en slikkepott og rør sammentil du har en jevn røre.

Kle en langpanne på ca. 30 x 40 cm med bakepapir og hell i røren. Kaken skal stekes på 165 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken. Denne kan gjerne stå i kjøleskapet natten over.

Bringebærkrem:
Lag puree av bringebærene. Jeg bruker en stavmikser til dette. Sil bort alle frøene.
Ha 2 dl fløte i en bolle og tilsett bringebærpureen. Pisk til de får en jevn og fin bringebærkrem.

Bruk en utstikker og stikk ut hjerter av browniekaken. Plasser de på et serveringsfat. Ha kremen i en sprøytepose. Jeg brukte en stor rund tip. Om du ikke har dette så klipper du bare et passe stort hull i enden av posen. Sprøyt en “V” oppå hjerte-brownien. Pynt med ønsket strøssel.

brownie_hjerte_valentinsday_2

brownie_hjerte_valentinsday_5

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s