17. mai Oreo-cakepops

Hvorfor ikke pynte 17. mai-kakebordet med cakepops? Disse er ikke så vanskelig å lage, men for å få den elegante spissen må de tørke hengende oppned. Og det kan være litt knotete. Se lenger ned for en nærmere beskrivelse. De kan selvsagt bare dyppes på helt vanlig måte i stedet.

Ingredienser
2 pk Oreokjeks
150 g Philadelphia ost
1 pose hvit Candymelt

ca. 20 pappsugerør
2 blokker oasis

Ha kjeksen i en foodprosessor og kjør til det er helt finhakket, minner nesten som sand. Jeg gjorde dette i to omganger slik at det ikke blir for mye kjeks om gangen. Ha dette over i en bolle og tilsett ca. 150 g Philadelphia ost og bland dette godt sammen med hendene. Når det blir en fin deig pakkes den inn i plastfolie og settes i kjøleskapet i ca. 20 minutter.

Gjør klar et brett dekket med bakepapir. Ta ca. en teskje med deig og rull til en fin kule. Legg den på brettet. Når alle kulene er ferdig settes de i kjøleskapet i ca 15 minutter eller i fryseren i 5 minutter.

Smelt sjokoladen over vannbad. Viktig at vannet ikke blir for varmt for da kan sjokoladen reagere og bli helt hard.

Ta kulene ut og dypp et sugerør i sjokoladen og stikk den inn til ca midten av kulen. Hvis vi ikke gjør dette steget, vil kulen ramle av når vi skal dyppe hele i sjokolade senere. Legg kulene på brettet og kjøl på samme måte som i sted.

Nå er vi klare til å dyppe popsene. Da må vi ha noe å sette de i når det er dyppet. Jeg bruker en blokk oasis til dette. Hvis du vil gjøre det på den vanlige måten så settes de bare rett i den. MEN om du vil ha den lille spissen må de henge opp ned. For å få til dette satt jeg 4 høye glass (vinglass) i en firkant. Plasserte en rist på toppen av glassene. Oasisen på toppen av risten. Da kan popsen stikkes opp i oasisen og bli hengende der.

Hell sjokoladen i en kopp og dypp en pops rett ned. Ta den forsiktig rett opp og la litt av sjokoladen renne av. Stikk den forsiktig opp i oasisen og la den henge der. Jeg lot det kun henge 3 stk der av gangen, da de faller fort ned om det blir for mye bevegelse. De tørker ganske fort og kan derfor tas ut og settes bare rett opp i en annen blokk med oasis eller i et glass fylt med sukker.

Tilslutt pyntes popsene med sløyfer i rødt og blått. Oppbevares i kjøleskap i 4-5 dager.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s