Pepperkake-makroner

Da har jeg prøvd noe nytt og disse synes jeg ble skikkelig gode – Pepperkake-makroner!!
Lette små munnfuller med smak av julens deilige krydder. Disse må dere prøve.

Ingredienser
100 g eggehvite
50 g sukker
110 g mandelmel
170 g melis
1/2 ts kanel
1 knivspiss malt ingefær
1 knivspiss malt nellik
1 knivspiss malt pepper
litt brun pastafarge

Krem:
50 g romtemperert smør
80 g melis
1 ts vaniljesukker
100 g kald kremost

Pisk romtempererte eggehviter til det begynner å skumme, og du ser at vispen (bruk ballongvisp) lager spor i eggehviten. Tilsett sukkeret i en tynn stråle langs kanten av bollen. Pisk godt til det dannes stive topper. Ha i pastafarge og pisk til fargen blir jevn og fin.

Sikt mandelmel, krydder og melis, og ha dette oppi de piskede eggehvitene. Bruk en slikkepott, og vend blandingen til røren får en lett, rennende konsistens. Det pleier å ta ca. 60–70 vendinger for å oppnå dette.

Ha røren i en sprøytepose med en liten rund tipp. Bruk gjerne en makronmatte, og fyll alle sirklene. Hvis du ikke har det, kan du sprøyte direkte på et bakepapir også. Bank brettet 5–6 ganger i bordet slik at luftboblene forsvinner. La de stå og hvile i ca. 30 minutter til det har dannet seg en liten hinne på toppen av makronene. Stekes midt i ovnen på 150 °C i ca. 15–18 minutter.

La makronene avkjøle seg helt, la dem gjerne stå et par timer før du tar dem av matten. Er det fortsatt vanskelig, kan du legge hele matten i fryseren i 10 minutter før du tar makronene forsiktig av.

Krem: Visp smøret kraftig til det blir lyst og luftig (Bruk fleksibel kantvisp). Det tar ca 4–5 minutter. Tilsett melis og vaniljesukker, og fortsett å vispe i 3–5 minutter til den igjen er lys og luftig. Tilsett så philadelphiaosten og visp til kremen blir jevn og glatt. Dette tar kun sekunder. Pisker man for lenge kan kremen bli for flytende.

Ha kremen i en sprøytepose med en liten stjernetipp, og lag små derter på en halvdel og klem en annen halvdel forsiktig på toppen. Holder seg i 3–4 dager i kjøleskapet, men kan fint fryses med eller uten fyll.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s