Verdens beste i ny form

Verdens Beste er en veldig folkekjær kake og mange liker den veldig tradisjonell. Men jeg liker å få inn litt syrlighet og har fylt kaken med masse friske jordbær. I tillegg har jeg laget den rund med et fint mønster på toppen, inspirert av Sverre Sætre. Synes denne måten ble veldig dekorativ. Denne kaken laget jeg i samarbeid med Dr. Oetker og deres side Kakeprat. Bildene er tatt av Eli Pauline Ohren, Patchwork Group

Bunn:
100 g smør, romtemperert
80 g sukker
80 g eggeplomme
100 g hvetemel
4 ss melk
1 ts Dr. Oetker bakepulver

Marengs:
150 g sukker
120 g eggehvite
3-4 ss Dr. Oetker mandler i skiver

Pynt:
2,5 dl fløte
1 ss melis
6-7 s vaniljekrem (se oppskrift nederst)
200-300 g jordbær

Kakebunn:
Pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Dette tar ca 5-6 minutter. Tilsett eggeplommer og melk på lav hastighet. Tilsett hvetemel og bakepulver og miks det til røren er glatt. Ta frem to stekebrett og dekk det med bakepapir. Tegn sirkler på ca 18 cm (bunnene vil flyte utover og bli større) og snu bakepapiret ned så blyet ikke sverter av på kaken. Bruk en palett og stryk ut røren i de to sirklene.

Marengs:
Pisk eggehvitene og la de skumme litt før du tilsetter 1/3 av sukkeret. Pisk i noen minutter før du tilsetter resten av sukkeret litt etter litt. Pisk godt i mellom hver gang. Blandingen vil nå bli tykk og blank. For å sjekke om marengsen er ferdig kan du ta litt marengs mellom tommel og pekefinger. Hvis du ikke kjenner noen sukkerkorn, så er den ferdig. Pass på å ikke piske for lenge. Ha marengsen over i to sprøyteposer. Dette gjør jeg for å sikre at jeg har ca like mye marengs til begge bunnene. Klipp et skrått snitt nederst på sprøyteposen. Ikke for stort. Sprøyt så marengsen utover kakebunnrøren i et pent mønster. Dryss Dr. Oetker mandler i skiver på marengsen.

Jeg stekte bunnene mine en av gangen. Stek bunnene på 150°C i cirka 20 minutter. Skru ned varmen på ovnen til 140°C og stek i cirka 10-12 minutter til. Kjenn på marengsen. Den skal være sprø. La bunnene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. Bunnene kan lages dagen i forvei, men kaken bør ikke monteres før noen timer før den skal nytes. Pass på å oppbevar bunnene i romtemperatur med kun et litt aluminiumsfolie over hvis du lager de dagen før.

Krem: Pisk kremfløte, vaniljesukker og melis til krem, pass på at den ikke blir for stiv. Oppskriften på vaniljekrem kan du se nederst. Pisk fløte og melis stivt, men pass på å ikke overpiske. Ha i 5-6 ss vaniljekrem og pisk dette så vidt sammen. Ha kremen over i en spøytepose.

Legg den ene bunnen med marengsiden ned på et kakefat. Klipp et rett hull nederst på sprøyteposen og sprøyt små derter ytterst rundt hele kaken. Fortsett med en sirkel innenfor og hele veien inn til midten. Legg på et rikelig lag med friske jordbær, kuttet i litt mindre biter. Legg så forsiktig den andre bunnen med marengsiden opp. Legg noen jordbær på toppen til slutt.

180425_kakeprat_canvas_mandelflak-1.jpg

Vaniljekrem
3 eggeplommer
100 g sukker
2 ss maisennamel
2 dl helmelk
1 dl fløte
1 vaniljestang

Rør eggeplommer og sukker godt sammen i en bolle med en visp. Rør maisennamel og 1 dl melk godt sammen i et glass e.l. Ha resten av melken, fløten og frøene fra en vaniljestang i en kjele og kok opp på middels varme. Hell maisennablandingen over i eggeblandingen og pisk godt sammen. Når melkeblandingen har fått et oppkok kan du helle dette over eggeblandingen, sakte i en tynn stripe. Rør rundt og ha dette tilbake i kasserollen igjen for et nytt oppkok. Rør hele tiden, og når du merker at kremen begynner å koke/boble seg kan du røre videre i ca. 1-2 minutter. Avkjøl kremen i kjøleskapet med plastfolie over så den ikke snerker seg.

180425_kakeprat_canvas_mandelflak-2.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s